Gå direkt till textinnehållet

Två NTM-chefredaktörer säger upp sig samtidigt: ”Ett sammanträffande”

Tidningarna i Västervik och Vimmerby står utan chefredaktörer från 1 februari – efter att de två cheferna sagt upp sig samtidigt. Men det rör sig om en slump, menar de två cheferna. ”Det är en lycklig skilsmässa”, säger Christoffer Nielsen, som efter åtta år lämnar chefspositionen på Västerviks-Tidningen.

Med en dags mellanrum meddelade först Västerviks-Tidningens chefredaktör Christoffer Nielsen och sedan Vimmerbys Tidnings Daniel Söderqvist att de sagt upp sig. Det ska dock inte finnas någon koordiering bakom besluten, utan det handlar om ett sammanträffande. Det säger de båda till Journalisten.

– Jag tycker att jag har gjort det här väldigt länge, och känner att jag vill göra något annat, säger Christoffer Nielsen.

– Jag har gjort klart mitt uppdrag och nu är det rätt läge att lämna över till någon annan. Jag har jobbat på många ställen och inte stannat så länge på något av dem, jag är nyfiket lagd. Att vi båda slutar samtidigt är en tillfällighet och har inget med varandra att göra, säger Daniel Söderqvist.

Varken Christoffer Nielsen eller Daniel Söderqvist har något nytt jobb att gå till efter den 31 januari.

– Jag behöver framförallt vara ledig några veckor och sen ska jag klura ut vad jag ska göra härnäst. Jag ser gärna att jag blir kvar inom journalistiken på något sätt men det enda jag vet är att jag nu är klar med det här, säger Christoffer Nielsen.

Daniel Söderqvist öppnar för att han kan komma att göra något utanför publicistiken framöver.

– Jag har närt en längtan att undervisa, så det är inte omöjligt att det blir något sådant, säger han.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler videos
Fler avsnitt