Mediehuset i Borlänge. FOTO: Kajsa Thorp Backlund/Borlänge Tidning

De blir chefredaktörer för Bonnier i Dalarna

3 juni, 2020

Bonnier News Local har klart med fyra nya chefredaktörer på tidningarna i Dalarna.

Journalisten har tidigare berättat om Bonnier News Locals planer på att rita om mediekartan i Dalarna, där bevakningen decentraliseras till lokala redaktioner.

Nu har koncernen klart med nya chefredaktörer i Dalarna. Det blir Linda Solum (Södra Dalarnes Tidning), Fredrika Hillervik (Nya Ludvika Tidning), Mats Laggar (Mora Tidning) och Erik Nyholm (Borlänge Tidning).

Södra Dalarnes Tidning stängde sin redaktion i Hedemora 2016 och blev då den enda tidningen i Sverige som saknade redaktionell närvaro i hela sitt bevakningsområde. I stället utgick de två SDT-reportrarna från Borlänge. 

Nu har SDT öppnat redaktionen i Hedemora igen.

– Södran ska vara en nyhetsförmedlare som syns, finns och landar nära sina läsare. Den ska upplevas som en pigg och modig, säger Linda Solum, idag nyhetschef på DT, som tillträder som ny chefredaktör, i en kommentar.

Helena Nyman fortsätter som chefredaktör för Falu Kuriren. I det uppdraget finns också utgivarskapet för dt.se.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies