Gå direkt till textinnehållet

Därför är (nästan) allt stängt på Journalistförbundet

Stängd reception, stängd presskortsansökan och stängd telefonservice – men det är ingen kris på Journalistförbundet, säger kanslichef Eva-Maria Kollberg.

Journalistförbundets reception på Kungsgatan är stängd från idag fram till 5 december. Samtidigt är presskortsmottagningen tills vidare helt stängd för ansökningar och medlemsregistret går inte längre att nå på telefon, utan bara via mejl eller inloggning.

Är det kris på förbundet, kanslichef Eva-Maria Kollberg?
– Nej, det är verkligen inte kris. Det är bara tillfälligheter att allt det här råkar hända nu.

Förbundet blev som hyresgäst informerat helt nyligen om att receptionen på Kungsgatan ska hållas stängd för ommålning, enligt Eva-Maria Kollberg. Att medlemsservice bara går att nå via mejl handlar om att avdelningen är underbemannad på grund av sjukskrivningar.

– Man får tillfälligt mejla in sina frågor, svarstiden kan bli lite längre på grund av det. Men vi har under ett par år dragit ned på telefontiden och ser att det inte är så många som ringer, man mejlar hellre.

Prognosen för när presskortstillverkningen kan återtas var först vecka 52, men Eva-Maria Kollberg bedömer att det kan komma att bli först i  början av nästa år.

– Vi har inte blivit nedringda om presskorten, säger Eva-Maria Kollberg.

Fler avsnitt
Fler videos