Gå direkt till textinnehållet

Danske Medier stämmer Google

Branschorganisationen Danske Medier har lämnat in en stämningsansökan mot Google för upphovsrättsbrott och brott mot marknadsföringslagen.

Danske Medier, som representerar 240 privatägda medier i Danmark, lämnade på torsdagen in en stämningsansökan i Sjö- och Handelsrätten i Köpenhamn mot Google rörande teknikjättens jobbsökningsfunktion.

I ett pressmeddelande uppger Danske Medier att Google utan tillstånd gjort platsannonser från den danska jobbportalen Jobindex tillgängliga på Googles jobbsökningstjänst. Danske Medier företräder Jobindex i stämningsprocessen. Jobindex uppger att den organiska trafiken från Google har minskat med 20 procent efter att Google lanserade sin egen jobbsökningstjänst.

”Jobindex har flera gånger försökt att tala Google till rätta, utan framgång. När nu Google friskriver sig från allt ansvar måste vi gå in och kräva att Google medger att företaget har kopierat innehåll och därmed brutit mot upphovsrättsreglerna”, säger Danske Mediers administrativa direktör Mads Brandstrup i en kommentar.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos