FOTO: Tor Johnsson

Daniel Nordström: ”Vi är på väg åt rätt håll”

11 juli, 2017

Daniel Nordström, chefredaktör på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, kommer att föreslå förändringar i arbetet och kommunikationen för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen.

Som Journalisten berättade i förmiddags har skyddsombudet på BBL/AT slagit larm till Arbetsmiljöverket om allvarliga psykosociala arbetsmiljöproblem efter nedbemanningen från 14 till fem tjänster vid årsskiftet.

Daniel Nordström är chefredaktör på Mittmedias tidningar i Stockholmsområdet och Västmanland, däribland BBL/AT. Han uppger att ledningen kommer att föreslå ett antal åtgärder som kommer att förbättra situationen, och att förslagen har mottagits väl av facket och skyddsombudet.

– Det ska förhandlas först naturligtvis, men det jag kan säga att i förslaget ingår förändrade arbetssätt när det gäller bland annat kommunikationen. Det är något som har upplevts som ett problem, säger Daniel Nordström.

– Vi har haft bra samtal med skyddsombud och fackliga företrädare och hela arbetsgruppen och jag tror att det kan komma något bra ur det här. Jag tycker att vi är på god väg åt rätt håll.

Var nedbemanningen för stor?
– Nej, den var nödvändig och det tror jag alla är överens om. Tidningen gick med förlust och nu i år vänder vi till ett överskott på två miljoner kronor, från ett underskott på fem miljoner kronor förra året. Det ligger inte en större arbetsbörda på journalisterna på Bärgslagsbladet och Arboga Tidning än på journalisterna på till exempel Sala Allehanda eller Fagerstaposten som har lika stor bemanning.

– Man kan ha lite olika syn på läget, men jag säger inte att skyddsombudet eller andra på redaktionen har fel när de berättar hur de upplever situationen. Det är deras upplevelse, och det är den jag ska hantera och försöka göra bättre, säger Daniel Nordström.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies