Gå direkt till textinnehållet

Dagens Samhälle lägger bud på R&D

Dagens Samhälle har lagt ett miljonbud på nedläggningshotade Riksdag & Departement. Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman (bilden) tror att detta är sista chansen för tidningen.

Journalisten har tidigare berättat om rävspelet bakom R&Ds nedläggning. En av de parter som hade anmält intresse för att ta över verksamheten var Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle. Nu har han gått vidare och lagt ett miljonbud på tidningen.

Nästa vecka ska riksdagsstyrelsen ta ställning till riksdagens behandling av R&D, skriver R&D.

– Jag tror att det är nu det gäller. Det här är en liten fråga för riksdagen och snart drar valrörelsen i gång och då kommer allt fokus att hamna på den, säger Mats Edman till Journalisten.

Annons Annons

I september beslutade riksdagsstyrelsen att avbryta en försäljningsprocess av R&D och att tidningen i stället ska läggas ned, trots de intresseanmälningar som inkommit.

– Det vore olyckligt om riksdagen tar död på en så bra och uppskattad tidning. Vi menar allvar med budet, säger Mats Edman.

Budet innebär att mellan tre och sex journalister skulle få jobba kvar på R&D, som integreras med Dagens Samhälle. Det handlar om en regelrätt sammanslagning där utgivningen av papperstidningen upphör och prenumeranterna i stället får Dagens Samhälle som samtidigt utökas med innehåll som det som nu finns i Riksdag & Departement.

Dagens Samhälle ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Fler avsnitt
Fler videos