Gå direkt till textinnehållet

Dagens Arbete avstängda från Facebook

UPPDATERAD. En avklädd rumpa som tillhör en pappersarbetare och en några pixlar stor penis fick Dagens Arbete avstängda från Facebook förra veckan. I skrivande stund är sidan fortfarande inte uppe.

Det var på torsdagseftermiddagen som Facebook stängde ned Dagens Arbetes Facebooksida på grund av en bild på två helnakna pappersarbetare, skriver de i en artikel.

Bilden publicerades på DAs facebooksida i samband med en artikel om två anställda på pappersbruket i Grycksbo, som varje år gör en nakenkalender och skänker pengarna från försäljningen till välgörenhet.

Efter en varning att sidan kan stängas ned eftersom inlägget bryter mot företagets policy stängde Facebook ned tidningens sida och webbredaktörens privata konto.

Dagens Arbete har överklagat beslutet. På tisdagseftermiddagen har de ännu inte fått besked om tidningen kommer att få tillgång till facebooksidan igen, och när det i så fall kommer att ske.

– Eftersom jag sitter i Sveriges Tidskrifters styrelse, känner jag en del chefer inom Facebook i Sverige. Men de är också maktlösa, allt styrs från USA. Det är enormt hierarkiskt, enormt slutet och icke-transparent, säger chefredaktören Helle Klein i en kommentar.

Fler videos
Fler avsnitt