Gå direkt till textinnehållet

Chefredaktör föreläser om avhopp

För en seminarieavgift på 2 800 kronor plus moms – inklusive lunch – vill Ulrica Ambjörn föreläsa om varför hon slutar som chefredaktör på Vår bostad. Under rubriken ”Klämd – mellan integritet och lojalitet” ska hon ge sin egen version av tidningens nedläggning.

För en seminarieavgift på 2 800 kronor plus moms – inklusive lunch – vill Ulrica Ambjörn föreläsa om varför hon slutar som chefredaktör på Vår bostad. Under rubriken ”Klämd – mellan integritet och lojalitet” ska hon ge sin egen version av tidningens nedläggning.

Fram till den 30 september är Ulrica Ambjörn chefredaktör på tidningen. Två veckor senare, i mitten av oktober, planerar hon tillsammans med en beteendevetare ett seminarium i Stockholm, om hur det är att vara ansvarig utgivare på organisations- och myndighetstidningar.

– Frågan blir allt mer aktuell. Som chefredaktör sitter man ju klämd och det blir lätt intressekonflikter.

Du har redan berättat i Journalisten varför du slutar. Varför tar du flera tusen kronor för att säga det en gång till?

– Jag har fått bättre kläm på vad som kan vara intressant för and­ra. Seminariet är tänkt att få igång en process. Som chefredaktör tror jag att man är betjänt av att reflektera över integritet och lojalitet.

Känner Vår bostads ägare HSB och Hyresgästföreningen till seminariet?

– Det vet jag inte.

ma@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos