Gå direkt till textinnehållet

Böter för bilder på mordmisstänkt

Expressens och Aftonbladets fotografer som tog bilderna på en styckmordsåtalad dömdes av sittande rätt att böta 1 000 kronor vardera. Bilderna, som visade den åtalade leende mot kameran, togs när häktningsförhandlingen vid Stockholms tingsrätt inleddes för två veckor sedan.

Expressens och Aftonbladets fotografer som tog bilderna på en styckmordsåtalad dömdes av sittande rätt att böta 1 000 kronor vardera. Bilderna, som visade den åtalade leende mot kameran, togs när häktningsförhandlingen vid Stockholms tingsrätt inleddes för två veckor sedan.

Fotograferna Christian Örnberg och Casper Hedberg tog bilderna åt Expressen respektive Aftonbladet. De fotograferade utifrån en korridor in i rättssalen.

Tingsrättens ordförande, rådmannen Bengt Bondeson, uppger att han före förhandlingen förklarat för fotograferna att det rådde fotoförbud. Bengt Bondeson hävdar att de sagt sig vara införstådda i det.

Annons Annons

– Vi gjorde bara som vanligt och var aldrig inne i rättssalen. Rådmannen utfärdade inga speciella föreskrifter och sade inte uttryckligen att vi inte fick ta bilder utifrån, säger Christian Örnberg, som kommer att överklaga domen.

hl@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos