Gå direkt till textinnehållet

Blåvitts fans bojkottar Aftonbladet

Aftonbladets beslut att publicera namnet på den kvinnliga student som mördades i Jönköping i helgen har orsakat en proteststorm.

Aftonbladets beslut att publicera namnet på den kvinnliga student som mördades i Jönköping i helgen har orsakat en proteststorm.

Tidningen berättade i måndags (på webben) att den mördade var syster till IFK Göteborgs sportchef, Håkan Mild tidigare landslagsman i fotboll. I tisdagens utgåva av Aftonbladets papperstidning toppade man förstasidan med nyheten.

I och med publiceringen gick man emot familjen Milds vädjan till medierna att inte namnge den mördades namn.

På en av IFK Göteborgs fans hemsida (baraben.com) hade vid lunchtid i dag ett hundratal upprörda debattinlägg kommenterat Aftonbladets publicering. Många uppmanar till bojkott av tidningen och kräver att Aftonbladet ska be familjen Mild om ursäkt.

Hemsidan bojkottar Aftonbladet.se och papperstidningarna Aftonbladet och Punkt se resten av året. Man plockar också bort alla länkar till exempelvis Aftonbladets sportkrönikörer.

Baraben.com publicerar dessutom ett mejl från Petra Thorén, en av de journalister på Aftonbladet som signerat artikeln där den mördade studenten namngavs. Thorén skriver: ”Jag förstår din reaktion och jag kan bara säga att detta är inget som jag är stolt över och i dag är en mörk dag.”

Enligt Thorén valde hennes chefer att gå ut med namn, trots att hon framfört familjen Milds vädjan.

Fler videos
Fler avsnitt