Gå direkt till textinnehållet

Bertelsmann vill sälja texter till FLT-tidningar

Nu slåss Bonniers med tyska Bertelsmann om att leverera featuretexter till tidningar som lagt ner FLT.– Vi har ingen startsträcka alls. Vi kan börja leverera nästa vecka, säger Privata Affärers chefredaktör Anders Andersson.

Nu slåss Bonniers med tyska Bertelsmann om att leverera featuretexter till tidningar som lagt ner FLT.

– Vi har ingen startsträcka alls. Vi kan börja leverera nästa vecka, säger Privata Affärers chefredaktör Anders Andersson.

Idag torsdag har TT och TT-ägda Avisa bjudit in FLT-tidningarna till Stockholm för att prata om vad som händer när FLT lagts ner.

Dessutom har två frilansare och Pressens Mediaservice, som ägs av tyska mediekoncernen Bertelsmann, skickat egna inbjudningar när kunderna redan är i stan.

Men även Bonniers vill vara med på ett hörn. Privata Affärer producerar redan annonsfinansierade bilagan Börs & Pengar till 15 FLT-tidningar och en specialbilaga om premiepensionsvalet gick ut med 38 tidningar i 970 000 exemplar.

Nu vill Privata Affärers chefredaktör Anders Andersson locka med andra Bonniertidningar i ett större samarbete.

Han nämner Teknikens Värld, Allt om mat, Allt om trädgård och Allt om resor. Han tänker sig att specialtidningarna levererar originalmaterial till bilagorna.

Eftersom resurserna redan finns kan det göras snabbt. Matti Larsson, projektledare på Pressens Mediaservice, räknar med att det behövs 20 – 25 tidningar för att det ska vara värt att starta enredaktion för feature, kultur och nöje.

– Men jag tror inte det är något problem. Vi har fler intresseanmälningar än så, säger han.

Frilansarna Bertil Johansson och Mats Lundman, med senast förflutet på Arbetet respektive Kristianstadsbladet, vill också locka FLT-tidningarna. Duon planerar under arbetsnamnet Reportagenätet en mötesplats där frilansar erbjuder tidningarna featurematerial.

Samtidigt förhandlar Hans Andersson på FLT med ledningen om att i egen regi ta över de spelsidor han producerat sedan 1995.

– Det är klart att vi ska dra igång, men vi vet ännu inte vilken hjälp vi kan få, säger han.

En grupp FLT-tidningar har också skickat ut en enkät för att ta reda på, vilket intresse tidningarna har av att syndikera eget featurematerial sinsemellan.

borge.nilsson@textra.se

Fler avsnitt
Fler videos