Gå direkt till textinnehållet

Berner och Weiss i styrelsen

Kunskapskontoret är namnet på det nya bemanningsföretag som ska rikta in sig på mediebranschen. I företagets styrelse återfinns tunga medienamn som Lars Weiss och Joachim Berner.

Kunskapskontoret är namnet på det nya bemanningsföretag som ska rikta in sig på mediebranschen. I företagets styrelse återfinns tunga medienamn som Lars Weiss och Joachim Berner.

Journalisten rapporterade i nr 7/05 att Thomas Lundkvist, före detta samhällschef på Sveriges Television, slutat på SVT och startat en verksamhet i nära samarbete med bemanningsföretaget Proffice.

Detta gör han genom bolaget Kunskapskontoret AB där han är VD. I bolagets styrelse sitter flera tunga medienamn: bland annat TV4s förre programdirektör Lars Weiss och Dagens Nyheter och Expressens förre chefredaktör Joachim Berner. I styrelsen sitter också Mathias Leijon, chef för förvärv och fusioner på Proffice.

Annons Annons

bryt

I registreringen av Kunskapskontoret står det att bolaget ska bedriva kommersiell bemanningsverksamhet inom mediebranschen i Norden.

Ingen av dem som sitter i Kunskapskontorets styrelse eller Proffice vill ge några kommentarer till hur Kunskapskontoret ska jobba och vilka företag de kan tänka sig att samarbeta med.

– Jag ger inga kommentarer så länge som vi inte tänkt igenom strukturerna med Proffice, säger Lars Weiss, som är ordförande i företaget och som tidigare under många år arbetat både på TV4 och SVT, bland annat som chef för Aktuellt. 1998 utsågs han till VD för Sveriges Television, men hann aldrig tillträda innan det blev storm kring hans bolagsaffärer.

bryt

Lars Weiss sitter också i styrelsen för två konsultföretag som sysslar med information och företagsorganisation: E2L och Com Hem Communikation AB.

Joachim Berner, som fortfarande får lön av Sveriges Radio efter den misslyckade VD-rekryteringen 2003, sitter i dag i styrelsen för flera medieföretag. Han är styrelseordförande i E+T Förlag, som bland annat ger ut Ny Teknik och Affärsvärlden, och ledamot i styrelsen för SBS Radio och de hemlösas tidning Situation Sthlm.

bryt

Thomas Lundkvist är förutom VD för Kunskapskontoret styrelseledamot i företaget Firab som sysslar med konsultverksamhet och information.

Thomas Lundkvist har de senaste veckorna besökt SVT i Göteborg och Stockholm och visat upp sina planer på hur ett samarbete med Kunskapskontoret kan se ut.

– Det är korrekt att Thomas har kontaktat mig. Han presenterade sitt nya företag och dess verksamhet, säger Eva Hamilton, enhetschef för SVT Fiktion.

Vad Journalisten erfar kommer Kunskapskontoret inte enbart att inrikta sig på TV, utan de sonderar även tidningsbranschen.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos