FOTO: Tor Johnsson

Bergfeldt svarar på kritiken

20 september, 2021

Carina Bergfeldt fick sina arbetsuppgifter begränsade efter den kritiserade insamlingen till Svenska Afghanistankommittén. Ett beslut som hon förstår. ”Jag tabbade mig. Jag skrev ett inlägg jag inte borde ha skrivit”, menar SVT-profilen.

Journalisten har tidigare berättat att Carina Bergfeldt inte får rapportera om Afghanistan eller bistånd, efter att hon startat en insamling till Svenska Afghanistankommittén, SAK.

I en intervju med Medierna i P1 berättar hon att när det gäller festbilderna och diskussionen om gynnande av Bamse-filmen håller Carina Bergfeldt inte med om kritiken.

När det gäller Afghanistan-insamlingen uppger hon att hon förstår att det inte var förenligt med hennes roll som journalist på SVT.

– Jag tabbade mig. Jag skrev ett inlägg jag inte borde ha skrivit, säger Carina Bergfeldt.

Hon säger också till Medierna att händelsen är utredd ”sedan länge” med SVT-cheferna, och att hon förstår deras beslut kring begränsningarna.

– Sen är vi okej med varandra, det var en diskussion som var tre dagar efter inlägget skrevs. Intressant att se att utåt sett duger inte det, fortsätter hon.

Reportern påpekar bland annat att SVT-cheferna inte varit lika tydliga utåt.

– Jag vet inte hur mycket av allt som måste tas öppet, det är det som är frågan, menar Bergfeldt bland annat.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies