Gå direkt till textinnehållet

Avstängd DN-journalist säger upp sig själv

Den DN-medarbetare som tidigare har stängts av från sitt arbete efter misstankar om att i sina texter ha sänt oönskade meddelanden till en före detta flickvän har sagt upp sig själv.Journalistklubben var beredd att driva frågan vidare, men den anställde föredrog denna lösning.

Den DN-medarbetare som tidigare har stängts av från sitt arbete efter misstankar om att i sina texter ha sänt oönskade meddelanden till en före detta flickvän har sagt upp sig själv.

Journalistklubben var beredd att driva frågan vidare, men den anställde ville hellre ha denna lösning. På frågan om journalistklubben är nöjd med överenskommelsen svarar DNs klubbordförande Ingrid Eriksson:

– Vi är inte riktigt nöjda. Vi var i alla fall beredda att driva frågan vidare, och det fanns goda förutsättningar för det, en bedömning som även Journalistförbundet centralt gjorde. Men denna lösning var klart bättre än det avsked som företagsledningen framhärdade, säger hon.

Medarbetaren stängdes av från arbetet den 24/2 och därefter följde varselöverläggningar. Medarbetaren underrättades om avsked, vilket innebär att man formellt inte är avskedad men att man underrättas om förhandling.

Det hela landade därefter i en uppgörelse om att DN-medarbetaren säger upp sig själv. Enligt Dagens Media var journalistklubben berett att driva frågan vidare, men den anställde ville hellre säga upp sig själv. Inget särskilt avgångsvederlag utgår, men medarbetaren får lön under uppsägningstiden, men under denna tid kommer han enligt överenskommelsen inte att arbeta.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos