Helena Giertta och Lisa Bjurwald under Almedalen förra året.

”Även vi förhandlar om permitteringar”

8 april, 2020

Journalistenpodden

Lisa Bjurwald och Helena Giertta pratar i nya podden om journalistik och mediekonomi under corona-tider. Bland annat pågår nu förhandlingar om kortidspermitteringar på Tidningen Journalistens egen redaktion, avslöjar Journalistens chefredaktör.

Precis som många andra frilansar har Lisa Bjurwald en fundamentalt annorlunda situation just nu, och Helena Giertta berättar om sin egen "corona-oro" – som lett till både huvudvärk och upplevd andnöd.

De glädjer sig även åt det stora intresset för journalistik som fler och fler mediehus känner av i spåren av pandemin. När allt det här är över så kommer kanske fler ha lärt sig ”se skillnad på riktig journalistik och strunt”, menar Helena Giertta. 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Simon lör, 2020-04-11 19:39
Men måste alla som arbetar som journalister just nu alltid arbeta som just journalister? Min brorsa är egentligen utbildad gymnasielärare, men tyckte det av olika skäl blev för tungt. Så han började på posten istället. Kanske börjar han skriva läromedel eller - längre fram - t om bli journalist tack vare sina ämneskunskaper, om det finns jobb. Finns nog journalister som kan bli svenskalärare istället. Eller så behövs min brorsa i vården nu, om han får snabbutbildning att kunna hjälpa till. Man är ju inte sitt jobb, man kan alltid göra något annat, en del arbetsplatser har fått mer att göra nu under Corona-krisen. Kolla på annonser, det är mitt tips. Och sjukvården kanske kan snabbutbilda folk till någon typ av sjukvårdsbiträden, särskilt om många undersköterskor blir sjuka. Då måste nytt friskt folk in och hjälpa, på sjukhus m m. Jag som skriver arbetar bl a som frilansfotograf och filmare, men har inte varit jättebra på det mer verbala. Nu är jag beredd hugga in med det mesta, vårt land är i kris, jag vill hjälpa. Men framförallt, det går att byta arbete och prova något nytt i Sverige. Det är inte som förr att man var kvar och väntade på gullklocka efter lång och trogen tjänst.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies