Gå direkt till textinnehållet

Askmolnet skapar problem för journalister på resa

Kristofer Lundström, programledare för SVTs Kobra och hans kollega fotografen Carl Magnus Lindström sitter fast i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten utan att kunna flyga hem. (UPPDATERAD)

De två SVT-medarbetarna var på väg hem från en reportageresa i Pakistan, när de fick veta att de inte kunde flyga hem till Sverige.

Till SVT.se säger Kristofer Lundström att de på flygplatsen i Lahore i Pakistan fick välja mellan att stanna kvar eller att åka till Abu Dabi. De valde att resa till Abu Dabi på grund av säkerhetsläget i Pakistan och för att de skulle vara utan den säkerhetspersonal som de hade bokat.

Kristofer Lundström tror inte att den ofrivilliga vistelsen i Abu Dabi ska äventyra sändningarna av Kobra. Nästa veckas program är redan inspelat.

Annons Annons

Filipstads Tidnings chefredaktör Lena Richardson sitter på en buss på väg hem från Polen, skriver NWT.se. I stället för att ta flyget hem på måndagen fick hon och övriga chefredaktörer i NWT-koncernen, som varit på konferens i Krakow, sätta sig på bussen. Till NWT.se säger hon att flygkaoset inte bekymrat henne eftersom de ordnat bussen i god tid.

Hallands Nyheters sajt berättar om frilansfotografen Börje Försäter som skulle rest hem från New York på måndagen men som fick besked att resan skulle skjutas upp en vecka. 

– Jag vill inte kalla det för en katastrof, det är något helt annat än det här, men det är olyckligt och det svider ekonomiskt, säger han till HN.se.

Fotografen Gunnar Källström, som på söndag ska få Sune Jonsson-stipendiet av Sällskapet Sune Jonssons vänner i Umeå, satt fast i Spanien på måndagen på grund av vulkanaskan, berättar Västerbottens-Kuriren. Han har försökt köpa sig en bil för att ta sig hem. Nu hoppas han att den flygbiljett han fått tag på, med avresa på onsdag, ska ta honom hem i tid till stipendieutdelningen.

På Bali sitter Alexandra Pascalidou och väntar på att få flyga hem, berättar Aftonbladets Nöjesbladet. Hon missar inspelningen av Sveriges Televisions lekprogram Bubblan.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos