Gå direkt till textinnehållet

”Årets journalist är Dawit Isaak”

Dawit Isaak är Årets journalist, enligt Karin Olsson, kulturchef, Expressen. Han har fått betala ännu ett år med sin frihet för att han arbetat som journalist på Eritreas första fria tidning.

Årets scoop: SVTs Agenda som avslöjade att Sveriges Kina-ambassadör Anna Lindstedt under tveksamma former på Sheraton i Stockholm sammanförde Gui Minhais dotter Angela med vad som mest troligt var kinesiska agenter, som hotade henne att hålla tyst om sin pappa.

Årets journalist: Dawit Isaak som fått betala ännu ett år med sin frihet för att han arbetat som journalist på Setit, som kallats för Eritreas första fria tidning.

Årets flopp: Aftonbladets dåvarande kulturchef Åsa Linderborg spred rysk desinformation om en av Sveriges mest framstående Rysslands-forskare, Martin Kragh.

Annons Annons

Årets flipp: Nobelpriset i litteratur handlade återigen om författare och skrivande. Kulturdebatten om Peter Handke är en av årtiondets mest intressanta och viktiga.

Årets drev: Det mot Dramaten efter SVT-dokumentären ”Älska mig för den jag är” om Josefin Nilsson.

Årets mediehändelse: Thomas Mattsson slutade som chefredaktör på Expressen efter ett framgångsrikt decennium i hetluften.

Årets citat: ”Varför ska man betala journalister när man kan få betalt för att publicera innehåll?” Christen Ager-Hanssen, ägare av Metro.

Fler avsnitt
Fler videos