Ansvarig utgivare
döms till fängelse

16 juni, 2014

Nazistiska webbtidningen Nordfronts ansvarige utgivare Fredrik Vejdeland döms till fyra månaders fängelse för hets mot folkgrupp och uppvigling. Domen rör läsarkommentarer.

Örebro tingsrätt dömer Svenska Motståndsrörelsens organ Nordfronts ansvarige utgivare Fredrik Vejdeland för 25 fall av hets mot folkgrupp och två fall av uppvigling. Journalisten har tidigare berättat att Justitiekanslern valde att väcka åtal mot Vejdeland.

Åtalspunkterna rör läsarkommentarer på sajten där personer uttryckt missaktning mot homosexuella, mot invandrare, mot judar och mot människor tillhörande andra folkgrupper än den nordiska. Det två fallen av uppvigling rör läsare som uppmanat till beväpning, misshandel och mord.

Vejdeland dömdes 2006 för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och 100 dagsböter och i mars i år återigen för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och 100 dagsböter.

Taggar: Nordfront

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies