Gå direkt till textinnehållet

Andra Avenyn stoppas

Sveriges Television i Göteborg stoppar inspelningen av dramaserien Andra Avenyn nästa år.  Uppemot 50 personer kan förlora sina jobb, varav 5-6 personer tillhör Journalistförbundets avtalsområde.

TV-serien Andra Avenyn har inte nått den publik som SVT förväntade sig och inspelningarna stoppas i mars nästa år, uppger sr.se.

Martin Nilsson, ordförande i Journalistförbundets sektion på SVT Väst säger till Journalisten att förbundet inte har så många organiserade i produktionen.

– Men med tanke på att vi just inlett förhandlingar om nedbemanning är det olyckligt att ytterligare personer kan förlora sina jobb. Jag tycker att SVT skulle ha haft lite mer is i magen och inte börjat avveckla redan nu.

Annons Annons

– Ledningen har sagt att om serien får fler tittare kan den tänka sig att återuppta produktionen. Men då har man gjort sig av med många medarbetare med god kompetens. Många av dem som arbetar med serien är unga, och en tanke var att de skulle läras upp för att kunna arbeta i andra SVT-produktioner.

Före midsommar inleddes de förhandlingar om nedbemanning på SVT, som varit aviserade sedan tidigare. SVT Väst ska minska personalstyrkan med omkring 50 personer, förutom de som drabbas då Andra Avenyn stoppas.

– Vi har inlett förhandlingar om organisationen men på grund av semestrarna kommer vi inte att nå fram till några turodningsdiskussioner förrän i augusti, säger Martin Nilsson.  

 

Fler avsnitt
Fler videos