Gå direkt till textinnehållet

”Alla kan göra fel – även chefredaktörer”

Anders Eriksson, vd på Bonnier News, har förtroende för Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman, trots att Fellmans resereportage från Thailand varit föremål för kritik och en intern utredning.

Peter Fellman skrev i december ett hyllande resereportage i Dagens Industri om en lyxresort i Thailand. Resan arrangerades av ett resebolag där Fellmans fru arbetar, vilket först uppmärksammades av Medierna i P1 och senare av Dagens Media, och fick även intern kritik.

Kritiken fick Bonnier News vd Anders Eriksson att tillsätta en utredning, där extern hjälp togs in, som nu är klar.

– Vi har utrett och tittat noga på alla fakta i frågan och kan inte se att det här har gått till på ett otillbörligt sätt. Det har inte funnits något i uppdraget som vi kan se har gynnat varken Peter Fellman eller hans fru, uppger Anders Eriksson till Journalisten. 

Det är inte aktuellt med någon varning, enligt Anders Eriksson.

– Jag har förtroende för Peter, även om man kan tycka att den här artikeln kanske aldrig skulle ha skrivits, i alla fall inte av Peter. Viktigt här är att det inte har funnits något uppsåt att göra fel, och vi måste också acceptera att alla kan göra fel. Även våra chefredaktörer. 

”Min tanke var att tipsa våra läsare om ett bra koncept för återhämtning. Det är bra att vi har gjort en ordentlig utredning av detta eftersom vi själva måste tåla granskning på samma sätt som vi granskar andra och transparens är viktigt för oss inom Di-gruppen.” skriver Peter Fellman i en mejlkommentar till Journalisten.

Klas Granström
Annika Heldt

Fler avsnitt
Fler videos