Gå direkt till textinnehållet

Ägare till attack mot Bulletins redaktion

Tino Sanandaji, delägare i tidningen Bulletin, går till hårt angrepp mot tidningens redaktion och anklagar chefredaktören Ivar Arpi för lögner. ”Bulletin fungerar inte, och måste få en reboot”, skriver han i ett inlägg på Facebook. Tidningens chefredaktör Ivar Arpi vill inte kommentera inlägget.

Efter Journalistens avslöjande igår om konflikten mellan ägarna och redaktionen på Bulletin gick en av delägarna, nationalekonomen Tino Sanandaji, till öppet angrepp på redaktionen och dess chefredaktör Ivar Arpi, i ett inlägg på Facebook, där han har 94 000 följare.

”Det är tråkigt att kritisera Bulletin, men problemen måste vädras ut. I stället tidningen läsarna vill ha har nyhetsdelen levererat trist sojabaserad lättmjölk och ställt till en plagiatskandal.

Orsak att detta kunnat pågår är en infekterat strid där man stoppat ledningen från inflytande och dragit in tidning i skandaler och lögnhärvor. Jag gillar vare sig lögner eller tystnadskultur”, skriver Tino Sanandaji i inlägget.

Annons Annons

I inlägget anklagar han chefredaktören Ivar Arpi för lögner.

Tino Sanandaji kommenterar också uppgifterna om att han ska ha ”skrikit och berättat hur dåliga alla är” på möten på följande sätt i inlägget:

”Givetvis har jag en jobbig ton, är aggressiv och kan låta obehaglig att hamna i gräl med, men det relevanta är substans, inte ton. Dessutom har jag rätt att bli arg på att någon ljuger om mig för att förstöra min trovärdighet inför personalen, och inte låter mig svara på anklagelser genom att avbryta.”

Han avslutar inlägget med att uppge att han velat rekrytera en ”erfaren nyhetschef från danska kvalitetstidningar”, men att det stoppades, och skriver:

”Bulletin fungerar inte, och måste få en reboot där de som vägrar låta tidningen följa den vision vi lovat läsarna antingen slutar utöva makt eller går till andra arbetsplatser.”

Ivar Arpi avböjer att kommentera:

– Jag slutar inte som chefredaktör för att en ägare skriver på en Facebookvägg. Jag jobbar på oförtrutet, säger Ivar Arpi till Journalisten.

I Facebookinlägget har Tino Sanandaji i efterhand också lagt in en skärmdumpad kommentar från tråden, från en ”Omid Smith” som uppger att han varit med på möten på tidningen, och ”vittnar till att det Tino säger är 100% sant”. I sociala medier har det under onsdagen spekulerats i vem denne mystiske ”Omid Smith” är. Omid Smith heter egentligen något annat, men är anställd på Bulletin och närvarade vid personalmötena förra veckan. Hans kommentar är såvitt Journalisten kan bedöma autentisk.

Fler avsnitt
Fler videos