AfS-topp ska ha räddat Bulletins löner med miljonlån

24 november, 2021

Krisen på Bulletin Enligt Expressen har en person som sitter i ledningen för extremhögerpartiet Alternativ för Sverige (AfS) två gånger lånat ut stora summor till tidningen Bulletin via sitt företag.

Journalisten berättade i förra veckan att Bulletin har skulder till medarbetare och tvingats ställa in betalningar.

I tisdags avslöjade vi också nya detaljer kring den infekterade ägarstrid som pågår bakom kulisserna i ägarbolaget. 

Vid två tillfällen det senaste halvåret ska enligt uppgifter i Expressen en person med starka kopplingar till AfS räddat Bulletin ur ekonomiskt trångmål. I juni ska en miljon kronor ha lånats ut via ett bolag som hen driver tillsammans med en närstående, efter en fundraiser på Hotell Kung Carl vid Stureplan, rapporterar alltså Expressen.

Pengarna ska ha räddat lönerna för medarbetarna lagom till midsommarafton och lånet ska vara påskrivet av dåvarande styrelseordförande Atta Tarki samt styrelseledamoten Pontus Tholin.

Månaden därpå, i juli, lånade samma bolag återigen ut pengar. Den gången ska styrelseordförande Tino Sanandaji, som är bosatt i Ukraina, ha satt sin bostadsrätt i Stockholms innerstad i pant, för att få låna två miljoner kronor.

Såväl AfS-toppen som Tino Sanandaji förnekar Expressens uppgifter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Krisen på Bulletin

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies