18 tjänster bort på KSF Media

25 augusti, 2016

När KSF Media ska spara försvinner 18,5 redaktionella tjänster från de tre tidningarna Östnyland, Västra Nyland och Hufvudstabladet. Klart är också att Östnylands chefredaktör Micaela Röman tvingas gå.

Journalisten har tidigare rapporterat om tidningarna Östnyland och Västra Nyland som ska minska sin utgivningstakt till två dagar i veckan.

Sex redaktionella heltidstjänster vardera försvinner från Östnyland och Västra Nyland. Från Hufvudstadsbladet försvinner 6,5 heltidstjänster.

”Det har varit en närmast chockartad stämning. Vi har vetat det här, men det har varit en olyckligt utdragen process och mångas sommar har präglats av tankar på uppsägningarna”, säger Hufvudstadsbladet förtroendeman Sylvia Bjon till YLE.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies