SVT-chefens svar: ”Vi har ingen identitetskris”

28 januari, 2020

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

DEBATT Christina Ågren, programchef för lokala nyheter på SVT, svarar på kritiken om dålig arbetsmiljö efter omorganisationen av de lokala nyhetssändningarna.

Svar till Stefan Bokström:

SVTs lokala redaktioner arbetar sedan en vecka tillbaka i en ny organisation. Vi har infört en ny organisation av flera anledningar.

SVT Nyheter behöver göra mer för att den publik som vill ha sina nyheter i mobilen eller läsplattan ska få ett riktigt bra nyhetsinnehåll.

Vi har även gjort en omfördelning av resurser så att det blir fler reportrar och färre som arbetar med utsändningar.

Dessutom står vi inför en historiskt stor satsning på lokal journalistik med ambitionen att utöka vår närvaro till att finnas på 45 orter.

Det är inte en identitetskris utan ett sätt att möta publikens behov.

Vi behöver helt enkelt vara bra både online och i vår traditionella verksamhet, i vårt fall tv.

Samma utmaning har andra nyhetsmedier.

Som Stefan Bokström skriver så har vi skjutit till mer resurser till våra tv-deskar. Behovet var tydligt och det fanns ingen tvekan från oss att göra det. Vi har fått samma signaler från flera medarbetare och därför agerade vi genast.

De sömnbesvär och stressreaktioner som Stefan Bokström beskriver vill vi inte att någon medarbetare ska drabbas av.

Tillsammans med fackförbunden och våra engagerade, skickliga medarbetare följer vi arbetsflödena noga och utvärderar kontinuerligt för att se vad vi på kort och lång sikt behöver förändra.

Vi måste vara relevanta både för de som väljer oss i tv och online. Vi kan inte välja bort publikgrupper. Men kostnaden får inte vara en dålig arbetsmiljö.

Christina Ågren
programchef, Lokala Nyheter och Minoriteter, SVT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies