Kjell-Åke Bjurkvist: : Lämna tillbaka mitt liv

14 november, 2006

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Robert Aschberg, hur kan du tillåta att dina medarbetare på Insiderredaktionen begår rena övergrepp, utan hänsyn eller ens en ursäkt? Allt i jakten på reklamintäkter och säljande journalistik. Har ni läst och begrundat debattartikeln av Mats Klockljung i Journalisten (26/06)? Varför svarar ni inte?

Robert Aschberg, hur kan du tillåta att dina medarbetare på Insiderredaktionen begår rena övergrepp, utan hänsyn eller ens en ursäkt? Allt i jakten på reklamintäkter och säljande journalistik. Har ni läst och begrundat debattartikeln av Mats Klockljung i Journalisten (26/06)? Varför svarar ni inte?

En av dina medarbetare dansade in i mitt liv, mitt hem. Hon kramade om mig och tyckte allt var fantastiskt: ”Det här är så otroligt bra och ligger rätt i tiden. Och det ska sändas i augusti eller september”.

Med det löftet bjöds jag in till en resa som för 17 år höll på att kosta mig livet.

Ja, jag är lurad igen. Men jag vill ha tillbaka mitt liv. Det jag berättade för er har jag inte berättat för någon annan. I dag mår jag jävligt dåligt och undrar: Vad betyder empati för er?

Får en journalist lova och förföra för att uppnå sitt syfte, utan någon tanke på att det är en människa som manipuleras?

Efter den barndom jag tvingades utstå har jag svårt för att lita på människor. Jag levde i en tortyrkammare, med misshandel och sexuella övergrepp.

Robert Aschberg, det din medarbetare utsatte mig för påminner om det min tredje fosterfar höll på med. Han höjde mig till skyarna – men lurades.

Han kramade mig på ett sätt som gör att jag inte vill kramas. Ändå tillät jag din medarbetare att krama mig.

Jag vill ha en skriftlig garanti på att det inspelade materialet aldrig ska sändas.

Jag vill ha en skriftlig garanti på att det inspelade inte säljs vidare.

Det bästa ni kan göra är att lämna tillbaka mitt liv.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Monica Andersson mån, 2011-12-19 22:18

Sorgligt!

Det är sorgligt att en person som Robert Aschberg inte ens gids att kommentera, än mindre försöka sig på en förklaring till varför man begår ett så här allvarligt övergrepp mot en annan människa? Igen – som om det inte räcker med de tidigare övergreppen! Inte heller någon annan på Insiderredaktionen gids att kommentera eller förklara! Och ändå så utger man sig för att “vara ett avslöjande program med orädda och rutinerade journalister ….” blah blah blah

Hur kan ni uttnyttja en annan människa på det här sättet?

Vad är ni, när ni lurar en människa till att berätta det mest hemska de har varit med om, för att sedan bara avfärda och arkivera? Vem är ni, som anser er så allsmäktiga, att ni genom ert handlande spär på den ångest som är alltför välkänd redan för den som är utsatt?

Återigen ett svek för den som är utsatt. Den berömda tystnaden som blir ett förnekande…

När ska ni fatta hur mycket skada ni åsamkar den enskilde?

Lämna tillbaka hans liv!

/ Monica Andersson

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies