Parisa Liljestrand. FOTO: Tor Johnsson

”Jag diskuterar gärna pressfrihet, Kersti Forsberg”

3 maj, 2023

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

DEBATT Det finns många viktiga frågor att diskutera så här på Pressfrihetens dag. Om det är Kersti Forsberg och jag helt överens. Det är dock tråkigt att Forsberg inte fått korrekt information rörande mitt deltagande, skriver kulturminister Parisa Liljestrand.

REPLIK på ”Tio frågor som Parisa Liljestrand inte vill svara på under Pressfrihetens dag”.

Någon inbjudan att delta i arrangemanget vid Stadsgårdsterminalen hade i mitten av mars inte kommit till mig. Mina medarbetare på kulturdepartementet tog initiativet att själva kontakta arrangörerna för att se om det fanns möjlighet för mig att delta, då jag var mån om att närvara. Det sades att arrangemanget var ”i planeringsstadiet” och vi informerade därför tydligt om vilka tider som jag hade möjlighet att delta den 3 maj, då datumet sammanföll med flera andra evenemang och nordiska möten där kulturministern också förväntas närvara. Arrangörerna av Pressfrihetens dag valde dock att prioritera andra programpunkter än deltagande av undertecknad. Det respekterar jag.

Jag beklagar dock djupt att Kersti Forsberg blivit felunderrättad och att hon därmed väljer en märklig och fullständigt felaktig vinkel på sin debattartikel. Jag vill gärna diskutera de här frågorna och lyssna på medieorganisationernas farhågor och förhoppningar. Nu blev det inte av på Stadsgårdsterminalen, men som Kersti Forsberg kan se i en annan artikel här på Journalisten.se, så bjuder justitieminister Gunnar Strömmer och jag in Utgivarna, Tidningsutgivarna, Journalistförbundet, Sveriges Tidskrifter, Publicistklubben och Reportrar utan gränser till samtal om hur vi bäst värnar och stärker pressfriheten.

Det är ett samtal jag verkligen ser fram emot.

Parisa Liljestrand (M)
Kulturminister

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av a0702d066b39ad2... tors, 2023-05-11 22:13

Ja om kulturministern inte ljuger om sin tidsplanering så har ju uppenbarligen Kersti Forsberg en del att förklara.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies