Gå direkt till textinnehållet

Expo måste spara

Stiftelsen Expo, som ger ut tidskriften Expo, måste spara pengar. En av orsakerna är att man inte vet hur mycket pengar försäljningen av den fjärde Millennium-boken ger.

Stiftelsen Expo finansierar sin verksamhet via föreläsningar, prenumerationer och donationer. En av de största givarna är Moggliden AB som förvaltar rättigheterna för Stieg Larssons Millennium-serie. De ger ett årligt bidrag på 2 miljoner kronor.

När den fjärde Millennium-boken gavs ut, skriven av David Lagercrantz, ändrade Moggliden avtalet till att istället ge Expo ett stöd som bygger på hur mycket boken säljer. Ännu är det oklart hur stora intäkterna blir.

– Det är inte så att Moggliden har dragit sig undan som finansiär. Moggliden är vår största givare och det är vi glada över. Men vi måste hitta andra som stödjer oss ekonomiskt så att vi kan ha en stabil ekonomi, säger Daniel Pohl,(bilden) chefredaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Expo.

Annons Annons

Stiftelsen måste spara runt 4 miljoner som kommer att påverka hela organisationen, inte enbart tidningen Expo. Förutom tidningen sysslar Expo med föreläsningar och utbildningar.

– Det kommer att bli personalminskningar. Vi håller nu på att förhandla, säger Daniel Pohl.

Fler avsnitt
Fler videos