Gå direkt till textinnehållet

Wolodarski tilldelas Advokatsamfundets pris

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski får Advokatsamfundets journalistpris 2015. Prissumman är på 25 000 kronor.

I Advokatsamfundets motivering står det att Peter Wolodarski gett utrymme åt ”framstående skribenter som behandlar och belyser ämnen av stor rättspolitisk betydelse. Därutöver lämnar Wolodarski i sin egen skrivande gärning värdefulla bidrag till diskussionen om demokratins och rättsstatens villkor”.

”Jag känner mig väldigt glad och hedrad. Priset är en uppmuntran som gör att man sporras att jobba ännu hårdare. Även om det finns en personlig dimension i priset ser jag det också som ett pris till DN. Man gör inte en tidning på egen hand”, säger Peter Wolodarski i ett pressmeddelande från Advokatsamfundet.

Advokatsamfundets journalistpris har delats ut sedan 1987. Det instiftades i samband med Advokatsamfundets 100-årsjubileum. Priset ges till en journalist som på ett sakligt, engagerat och skickligt sätt har behandlat förhållanden inom rättsväsendets och rättssäkerhetens område.

Fler avsnitt
Fler videos