Gå direkt till textinnehållet

Vi ringde till…

Erik Molinder, 34, som tagit över driften av Pressklubben och restaurang Greitz i Stockholm.

Erik Molinder, 34, som tagit över driften av Pressklubben och restaurang Greitz i Stockholm.

Vad kommer att hända nu?

— Oj, oj, det är en hel del på gång. Redan den här veckan inför vi rabatter till alla som har presskort. Priset på dagens rätt sjunker till 60 kronor för Journalistförbundets medlemmar. Dessutom får alla medlemmar 20 procents rabatt på all övrig mat och dryck. Förhoppningen är att vinna tillbaka de journalister som inte längre går till Pressklubben för att de tyckt att priserna varit för höga.

— Vi kommer också att göra menyn något smalare. Det är inte nödvändigt att ha samma maträtter både på Pressklubben och Greitz. Det är bättre att Pressklubben fungerar som en bistro eller bakficka till Greitz.

Något mer?

— Vi anställer en klubbvärd som ska hålla sig informerad om vad som händer i stan. Värden ska till exempel hålla reda på om det är några stora evenemang på gång som drar många journalister. Då ska vi ha beredskap för att gå ut med information så att folk får veta att Pressklubben finns.

— Vi ska försöka hitta en egen krogprofil för Pressklubben. Bland annat ska vi göra om Pressklubbs-loggan. Den känns lite gammaldags.

Blir det några förändringar i lokalerna?

— Vi kommer att slå upp en entré direkt ut mot gatan från biblioteket så att folk lättare kan hitta till Pressklubben. I biblioteket ska heltäckningsmattan ut. Vi kommer att sätta in väggfasta soffor och byta ut en del av borden så man kan sitta där och äta. Vi räknar med att ha det klart i början av nästa år och då blir det någon form av smygpremiär. Vad är ännu inte klart.

Fotnot: Erik Molinder driver fiskaffär i Stockholms tre saluhallar, Uppsala saluhall och i Vaxholm. Han äger eller är delägare i flera restauranger i Stockholm samt i en fiskgrossistfirma.

Fler avsnitt
Fler videos