Gå direkt till textinnehållet

– Vi har inte godkänt listan!

- Journalistklubben har inte godkänt någon lista med arbetsuppgifter som att byta däck eller reparera möbler!   Kenneth Sundin, ordförande för facket på SVT, säger att han misstolkats i artikeln i Journalisten (nummer 17).

Artikeln handlade om hur SVT i Malmö bett de anställda med för lite arbetsuppgifter att infinna sig i snickeriet och anmäla sig för arbetsuppgifter enligt en lista. Där fanns bland annat uppdrag som att sitta i receptionen och att byta däck.

Någon lista fick jag inte se, och har alltså inte godkänt den. Alla medlemmar har fått besked av mig att de inte behöver utföra arbetsuppgifter som inte är journalistiska. Informellt har jag tillfrågats av arbetsledningen om hur vi ser på arbetsuppgifter som dessa och då har jag meddelat vår ståndpunkt att det inte föreligger arbetsskyldighet för sådana uppdrag.

Vi utgår ifrån att arbetsledningen och den enskilde ser till att tid som inte används i direkt produktion används för att researcha och kompetensutveckla.

Även Per Stadin, vice ordförande i Malmösektionen har hört av sig och dementerat uppgiften att facket skulle ha godkänt listan.

Fler avsnitt
Fler videos