VF köper förlustdrabbade Karlstads-Tidningen

29 oktober, 2001

Värmlands Folkblad köper sin förlustdrabbade tryckerikund Karlstads-Tidningen av annonstidningsutgivaren HM Media. Redaktionen garanteras fullt oberoende.

Värmlands Folkblad köper sin förlustdrabbade tryckerikund Karlstads-Tidningen av annonstidningsutgivaren HM Media. Redaktionen garanteras fullt oberoende.

– Vi är väldigt noga med att dra upp rågången för KT som redaktionell produkt. Den ska fortsätta som liberal pressröst i Karlstad, säger VFs VD Lars G Ruhr som tror samarbetet inskränks till bokföring och registerhantering.

Själv sitter han i styrelsen för Karlstads-Tidningens moderbolag, där VF blev minoritetsägare i samband med en tryckeriaffär för ett par år sedan.

Förlusterna efter ett års offensiv tros ligga under en miljon. I början av hösten försvann en journalisttjänst. Nu finns tre journalister på veckoutgivna KT som ökat upplagan från 2 600 förra hösten till drygt 3 200, enligt chefredaktör Eva Dahl.

Affären sker genom att VF köper 91 procent av aktierna i driftsbolaget. Det folkpartiägda moderbolaget behåller nio procent, samt kontrollen över ledarsida och chefredaktörstjänst.

HM Media ger ut tre annonsfinansierade gratistidningar som trycks på VF.

– Det kostade för mycket att driva KT. Vår ekonomi hade sett jävligt illa ut om vi fortsatt men nu är det ingen fara, säger ägaren Björn Hallin.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies