Gå direkt till textinnehållet

VDns villaförsäljning både nyhet och annons i VK

I veckan hade Västerbottens-Kuriren en nyhetsartikel om att en flott villa var till salu. Säljare var tidningens VD.VK skriver ibland om större husaffärer. Nyligen upptäckte en av nyhetscheferna en annons i VK där det stod att en villa fanns ute till försäljning med utropspriset 4,1 miljoner kronor. Man beslöt att göra en grej på den ovanligt dyra villan. Situationen blev en smula delikat då man insåg att huset ägs av VKs VD Erik Orring.

I veckan hade Västerbottens-Kuriren en nyhetsartikel om att en flott villa var till salu. Säljare var tidningens VD.

VK skriver ibland om större husaffärer. Nyligen upptäckte en av nyhetscheferna en annons i VK där det stod att en villa fanns ute till försäljning med utropspriset 4,1 miljoner kronor.

Man beslöt att göra en grej på den ovanligt dyra villan. Situationen blev en smula delikat då man insåg att huset ägs av VKs VD Erik Orring.

Annons Annons

– Vi frågade oss om vi skulle skrivit ifall säljaren varit någon annan och kom fram till att det skulle vi ha gjort, säger Torbjörn Bergmark, chefredaktör på VK.

Artikeln har lett till en del syrliga kommentarer.

– Jag har hört repliker som: “Vilken jäkla bra reklam ni gjorde för direktörens kåk”, men jag tycker ändå att vi gjorde en riktig bedömning.

VDn Erik Orring säger att han var emot att tidningen skulle skriva om husaffären eftersom han ser den som en privatsak.

Hur går försäljningen?

– (skratt) Den är inte klar. Visningar pågår fortfarande.

Har artikeln betytt något för husaffären?

– Nej, det tror jag inte.

sw@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos