Gå direkt till textinnehållet

Varsel om sex tjänster på Resumé: kraftigt annonstapp

Branschtidningen Resumé säger upp sex medarbetare, varav tre på redaktionen.- Det är verkligen trist. Men annonsmarknaden har vikt ner kraftigt och jag ser ingen snar återhämtning, säger Viggo Cavling, chefredaktör.

Resumé planerar att dra ner verksamheten med sex tjänster, vilket troligen kommer att innebära att tre journalister får lämna tidningen. Det är en direkt följd av att annonsmarknaden har vikt skarpt neråt för tidningen. Tidningen har ingen lokal fackklubb. Företaget har kallat till fackliga förhandlingar, vilket sker med fackklubben på Bonnier Tidskrifter.

Vilka är det som sägs upp?

– Det är tre på redaktionen och tre inom administrationen. Det är trist, eftersom det är bra och duktiga människor som jag själv rekryterat, säger Viggo Cavling.

Annons Annons

Hur påverkas kvaliteten av detta?

–  Min ambition är att vi ska göra webb och papperstidning med bibehållen kvalitet, men självfallet blir det ett högre tryck på dem som är kvar, säger Viggo Cavling.

– Vi har aldrig haft så många besökare på nätet som i dag, men annonsförsäljningen går dåligt. När det går dåligt för våra kunder påverkar det oss.

Viggo Cavling säger sig se en lång svacka för ekonomin framför sig, vilket är skälet till att man väljer att säga upp anställda.

– Vi är förstås inte ensamma om det här. Jag har räknat på att cirka 500 medietjänster har försvunnit i Stockholmsområdet under senare tid, så man kan konstatera att många medier säger upp personal. Färre människor skriver fler artiklar i dag.

 

Fler videos
Fler avsnitt