Gå direkt till textinnehållet

Värmlandsnytts Niclas Brunell slutar

Niclas Brunell, ansvarig utgivare på Sveriges Televisions Värmlandsnytt, lämnar sin tjänst. Enhetschef Stefan Zetterberg vill att Brunell stannar inom SVT. Men i dagsläget finns inget nytt arbete inom företaget.

Det har stormat en hel del runt Niclas Brunell. Senast var i höstas då Brunell beslutade att sända en offentlig ursäkt efter ett inslag om civil olydnad, utan att ha redaktionen med sig. Såväl redaktionen som journalistklubben reagerade starkt och fördömde agerandet.

Men krisen reddes ut, och ingenting tyder på att det skulle vara anledningen till att Brunell nu lämnar Värmlandsnytt.

– Nej det är inte orsaken. Det är inte konstigt att det ibland uppstår meningsskiljaktigheter. Jag känner att Niclas har personalens stöd generellt, säger enhetschef Stefan Zetterberg.

Annons Annons

– Niclas har efter sex år som ansvarig utgivare känt att han vill ge sig själv möjligheten att utvecklas. Han tycker att han gett det han kan på den här stolen. Vi tycker att det är tråkigt att han lämnar stolen, och vi kommer att se om vi kan finna lämpliga arbetsuppgifter som motsvarar hans förväntningar, fortsätter Zetterberg.

Beskedet möts inte av vare sig jubel eller buande. Louise Sandborg, sektionsordförande i journalistklubben på SVT i Karlstad, är inte heller särskilt förvånad.

– Nej, det är jag inte egentligen. Men jag hade i och för sig inte väntat mig att han skulle sluta just nu. Nu hoppas vi att det blir en bra rekrytering, där klubben får vara med och tycka, säger hon.

Enligt Stefan Zetterberg kan Niclas Brunell tänka sig att lämna SVT.

– Det finns i dagsläget ingen ny chefstjänst, säger Zetterberg.

Niclas Brunell gör sin sista dag sista augusti i år. Journalisten har sökt Niclas Brunell för en kommentar utan resultat.

 

Fler avsnitt
Fler videos