Gå direkt till textinnehållet

Ung Vänster behöver bevis i Ståhle-affären

Trakasserierna mot reportern Mathias Ståhle fortsätter. Reportern pekar än en gång ut anhängare till Ung Vänster, men förbundet vill inte kommentera saken så länge inga klara bevis finns.

I förra veckan kunde Journalisten berätta att Eskilstuna-Kuriens profilerade grävreporter Mathias Ståle trakasseras på Facebook. Ung Vänster Eskilstuna marknadsförde sidan ”För ett fritt Sörmland”, som både pekade ut tidningen som "nazistblaska" och kallade Ståhle för ”hovnarr”. Senare bad Ung Vänster om ursäkt på sin egen Facebook.

Nu fortsätter trakasserierna. Fejkade tidningssidor som skriver att Ståhle ska bli ny redaktör för en rasistiskt sajt sprids och Ståhle pekar än en gång ut nära anhängare till Ung Vänster som ansvariga.

Journalisten har skickat skärmdumpar på angreppen till Ung Vänster.

– Vi avböjer att kommentera mer, vi har gett ett svar tidigare. Om det inte har kommit något nytt så är det så det får vara, säger Tove Liljeholm, pressekreterare.

Det har kommit nya uppgifter. Ståhle kan visa oss sidor som sprids på nätet där han pekas ut som redaktör för en rasistisk sajt?
– Vi har svårt att göra något så länge vi inte vet säkert vem det är som ligger bakom detta. Om det inte finns tydligare intentioner på att det är medlemmar från Ung Vänster som ligger bakom.

I ett mejl till mig kommenterar din kollega Hanna Cederin ett namn som Ståhle också nämner till mig. Det är en tidigare medlem hos er, hur ser du på det?
– Den skärmdumpen du skickade mig kan man inte se mycket på. Vi gissade (på namnet, reds anm) efter vilka som kommenterat artikeln och gäller det den personen vi ser där så har han lämnat oss redan.

Kan det bli tal om uteslutning från förbundet om det visar sig att det även är nuvarande medlemmar?
– Är det så får vi ta det då, som det ser ut nu vet vi inte vem som ligger bakom. Det går inte att se på Facebook, säger Tove Liljeholm.

Fler videos
Fler avsnitt