Gå direkt till textinnehållet

TV4 tar över Sport-Expressen

På tisdagen klargjorde Expressens VD Bengt Ottosson och TV4s Jan Scherman att man ska samäga Sport-Expressen . Den gemensamma kanalen kommer att snabbstarta redan den 1 juni.

På en snabbinkallad presskonferens under tisdagen tillkännagav Expressens VD Bengt Ottosson och TV4s Jan Scherman att man går samman i att driva Sport-Expressen. Den gemensamma kanalen kommer att snabbstarta redan den 1 juni.

Sport-Expressen har funnits i drygt ett år, och köps nu till 51 procent upp av TV4. Enligt Jan Scherman passar den nya kanalen in i det utökade TV4-utbudet, där även TV4 Film, TV4 Plus och TV4 Fakta finns.

Sport-Expressen gick inte med vinst förra året och gör det inte i år heller:

– Men det här ska inte ses som en rationalisering, utan ett samarbete. Och rörliga bilder kommer även i fortsättningen vara en viktig del i Expressens strategi, sade Bengt Ottosson på presskonferensen på måndagen.

På kanalen beräknas 6 – 8 journalister att arbeta, och man betonar att den svenska profilen är viktig för kanalen. Man kommer att visa cirka 70 matcher från allsvenskan och kvalserien i ishockey per säsong.

Hur mycket journalistiskt innehåll kommer kanalen att ha?

– Vi har goda erfarenheter av de snackprogram vi har haft och har också sportnyhetsändningar. Men även att sända sportevenemang tycker jag ska räknas som journalistik, sade Otto Sjöberg, chefredaktör på Expressen.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos