Gå direkt till textinnehållet

TV4 och Mittmedia i redaktionellt samarbete

Efter sommaren flyttar TV4 Nyheternas reportrar i Dalarna till Dalarnas Tidningars redaktion i Falun. TV4 söker nu två nya medarbetare för att förstärka redaktionen i Falun.

”Mittmedia tror på samarbeten i och utanför branschen och det känns roligt att gå in i det här projektet med TV4. Vi har kunskap och förankring lokalt och står i en digital satsning med mycket rörlig bild. TV4 har TV-kunskaper där vi kan lära och muskler vad gäller rikspublik kring gemensamma granskningar eller reportage”, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef för Mittmedia, i ett pressmeddelande.

TV4 lade ner sina lokalredaktioner för ungefär ett år sedan. I stället fick 25 riksreportrar på tio orter runtom i landet i uppdrag att rapportera direkt för riksnyheterna.

”Vi vill gärna utforska nya sätt att rapportera från hela landet, och samarbetet med Mittmedia känns som en intressant möjlighet. Faller det väl ut kan vi tänka oss fler lokala samarbeten av olika slag”, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle för TV4-Gruppen.

Annons Annons

TV4 Nyheternas och Dalarnas Tidningars redaktioner är fortsatt fristående och arbetsleds av respektive nyhetsledning. Samarbetet är uteslutande redaktionellt och inleds efter sommaren.

TV4 Nyheterna söker nu två nya medarbetare som kommer att sitta tillsammans med redaktionen på Dalarnas Tidningar.

Fler avsnitt
Fler videos