TV4 och Chef skänker också pengar

14 mars, 2012

SCHIBBYE / PERSSON Thomas Mattsson vädjan gav resultat. Nu skänker även TV4 och tidningen Chef pengar till de fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson.

Både TV4-gruppen och tidningen Chef tycker att Expressen tog ett mycket bra initiativ. Därför bestämde TV4-gruppen att skänka 50 000 kronor. 

- TV4 har bevakat händelseutvecklingen kring Johan Persson och Martin Schibbye på plats i Etiopien med egna team. Men många TV-bilder i världen tas av frilansar som utsätter sig för stora risker i konfliktområden, och vi tycker att det är viktigt att stora etablerade mediebolag som TV4 tydligt tar ställning för en sådan här yttrandefrihetsfråga, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4-gruppen.

- Vi skänker 7 500 kronor till Schibbye och Persson, säger Kristofer Steneberg, redaktionschef på Chef.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
SCHIBBYE / PERSSON

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies