Gå direkt till textinnehållet

TV4-klubbens krav vid Teliaköp

Många frågetecken finns kring Telias eventuella köp av Bonnier Broadcasting. Men journalistklubben har ännu inte fått någon träff med VD.

Svenska Dagbladet citerar i dag en ”mycket väl insatt källa” på Näringsdepartementet som säger att det råder ”irritation” på departementet över den planerade miljardaffären mellan Telia och Bonnier. Främst på grund av affärsrisken, då Telia inte har någon historik av att vara bra på TV, men också på grund av en potentiell debatt om mediemaktkoncentration (genom statens stora aktieinnehav i Telia och samtidiga indirekta ägande av SVT).

Journalistklubben på TV4 har på grund av de stora frågetecknen inställningen att man avvaktar närmare besked. Något möte med VD Casten Almqvist har inte ägt rum, som man hoppats.

– Dock har vi bett våra personalrepresentanter framföra till Bonniers och Bonnier Broadcastings styrelser att det är av stor vikt för våra medlemmar att verksamheten, vid en eventuell övergång till Telia, fortsatt har en ledning med gedigen kunskap och erfarenhet av publicistik i allmänhet och TV i synnerhet, berättar journalistklubbens ordförande Ann Johansson för Journalisten.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos