Gå direkt till textinnehållet

TV4-klubben kritisk till sekretess

TV4s journalistklubb är kritisk till att styrelsen i nuläget inte får sprida information om företagets sparplaner till medlemmarna.

Som Journalisten rapporterat ligger ett sparbeting på cirka 100 tjänster på TV4 Media, trots en vinst på 750 miljoner kronor förra året. Företaget utreder nu var tjänsterna ska tas. Enligt vd Casten Almqvist är företagets fokusområden även framöver programinnehållet, ”där journalistiken är central, och teknik kopplat till TV4 Play”.

Den här veckan har fackklubbarna på TV4 fått lite mer konkret information om företagets sparplaner, och kommer att sätta sig i en första MBL-förhandling nästa vecka.

Men klubbarna har tystnadsplikt och får enligt företagsledningen inte sprida någon information till medlemmarna, endast inom styrelsen.

– Det här är till stor del nytt för oss på TV4. Vi från fackförbundens sida har påpekat att vi vill ha en annan öppenhet gentemot våra medlemmar. Just nu pågår en dialog om detta med våra chefer och med Telias HR-avdelning, berättar Victoria Banozic som leder journalistklubben.

– Vi vill ge våra medarbetare tydlig information så snart det är möjligt. Därför vill vi först föra en dialog med fackklubbarna innan vi går ut med information till våra medarbetare om det förslag vi förhandlar om, säger Samir Törnblad, HR-chef på TV4.

Fler videos
Fler avsnitt