Gå direkt till textinnehållet

TU-avtalet: Medlingsbud eventuellt klart på måndag

Trots att positionerna mellan Journalistförbundet och Tidningsutgivarna ännu är låsta fortsätter medlarna Benne Lantz och Gunnar Grenfors sitt arbete. Medlingen fortsätter under hela helgen och medlarna räknar med att under söndagen eller måndagen lämna ett förslag till bud.

Trots att positionerna mellan Journalistförbundet och Tidningsutgivarna ännu är låsta fortsätter medlarna Benne Lantz och Gunnar Grenfors sitt arbete.
Medlarna anser det inte längre meningsfullt med direkta kontakter mellan parterna och det är nu medlarna själva som arbetar med att hitta förslag till lösningar.

Journalistförbundets lilla förhandlingsdelegation träffade under fredagsförmiddagen medlarna för att diskutera hur frågan om upphovsrätten ska hanteras. Den frågan har varit och är den stora stötestenen i förhandlingarna. Tidningsutgivarna vill att tidningsföretagen ska få rätt att förfoga över allt material som medarbetarna producerar i anställningen, vilket förbundet vägrar gå med på.

TU vägrar sluta avtal utan upphovsrättsfrågan

Tidningsutgivarna har hittills vägrat gå med på en uppgörelse om inte en lösning av upphovsrättsfrågan ingår.

Annons Annons

Journalistförbundet vill att upphovsrättsfrågan bryts ut ur förhandlingarna och att parterna arbetar vidare med den i en särskild grupp.

Förbundet är angeläget om att få ett kollektivavtal om löner och övriga allmänna arbetsvillkor.

Medlingen fortsätter under hela helgen och medlarna räknar med att under söndagen eller måndagen lämna ett förslag och utifrån det eventuellt ett färdigt bud.

Journalistförbundets stora förhandlingsdelegation är sammankallad till på måndag förmiddag.

hl@sjf.se

Följ parternas utspel på http://www.sjf.se samt http://www.tu.se

Fler avsnitt
Fler videos