Gå direkt till textinnehållet

TTs konsult-VD höjer budet

MEDIER Sluta snabbt och ni får mer pengar. TTs konsult-VD Göran E Larsson har nu höjt budet till de oönskade medarbetarna på TT.

MEDIER Sluta snabbt och ni får mer pengar. TTs konsult-VD Göran E Larsson har nu höjt budet till de oönskade medarbetarna på TT.

– Budet är nu ganska mycket bättre och jag tror att de flesta accepterar det, säger journalistklubbens ordförande Lars Larsson.

Göran E Larsson ställde två villkor: Svar denna vecka och att de flesta godtar det nya budet. Annars dras budet tillbaka.

Annons Annons

Från början hade Göran E Larsson 16 miljoner kronor att dela ut till medarbetare som själva säger upp sig. Nu har han fått fyra miljoner till för att göra sig av med folk.

Flera andra medarbetare, som han vill ha kvar, har erbjudit sig att sluta mot avgångsvederlag men fått blankt nej. Ledningen ger sig inte när det gäller vilka man vill behålla respektive bli av med.

Den nya organisationen på TT trädde i kraft igår, den 1 september.

Stockholms dagspressdistrikt går i en skrivelse till skarpt angrepp mot TTs ledning: TTs styrelse, som representerar landets största tidningsägare och starka landsortstidningar, har riktat ett dråpslag inte bara mot TTs journalistik och utomordentliga publicistiska renommé, utan mot en hel yrkeskår: journalisterna.

Godtyckligt och med de högsta chefernas hjälp pekas ett 30-tal journalister ut som icke passande i den nya organisationen.

Skulle styrelsen lyckas i sitt uppsåt går ingen anställd journalist säker på sin arbetsplats, skriver Stockholms dagspressdistrikt.

TTs styrelse bortser från lagen om anställningsskydd och ägnar sig åt prickskytte på enskilda journalister. Vilken arbetsplats står näst i tur för en liknande behandling? undrar dagspressdistriktet och kräver att anständiga avgångsvillkor erbjuds och att styrelsen ber om ursäkt för det hänsynslösa sätt enskilda journalister utpekats på.

Det första kravet är alltså uppfyllt men TT-journalisterna väntar fortfarande på en ursäkt.

Fler videos
Fler avsnitt