Gå direkt till textinnehållet

Tittarstorm mot Skavlans intervju med Jimmie Åkesson

Hittills har omkring 300 anmälningar kommit in till Granskningsnämnden efter Fredrik Skavlands intervju med SDs partiledare Jimmie Åkesson. Skavlan försvarar sin intervju men att det var självklart att ställa tuffa frågor.

300 anmälningar är ett av de största antalen efter ett program, enligt Peter Schierbeck, enhetschef på Myndigheten för radio och TV.

”Vi har fått ungefär 800 inlägg till Tittarservice, därutöver har vi också blivit taggade i sociala medier. Det är mer än vad vi brukar få efter andra program, ”säger Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT till TT.

I Norge är programmet bland de mest kritiserade under de senaste åren, enligt det norska public servicebolaget NRK.

Både Sverige och Norge handlar kritiken mest om hur intervjun genomfördes. Många tycker att Fredrik Skavlan behandlade Jimmie Åkesson illa med alltför kritiska frågor.

Fredrik Skavlan svarar nu på kritiken och säger att det aldrig varit hans eller redaktionens intention att göra ett ”mysprogram”. Han beskriver Åkesson som en kontroversiell person och att han därför får räkna med tuffare frågor än andra personer som medverkar i programmet.

” Om jag inte hade ställt tuffa frågor hade jag varit den första journalisten som inte hade intervjuat Jimmie Åkesson utan att ställa tuffa frågor”, säger Fredrik Skavlan till SVT.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos