Thorbjörn Larsson är död

4 juli, 2022

Aftonbladets tidigare chefredaktör Thorbjörn Larsson är död. Han blev 77 år gammal.

Thorbjörn Larsson somnade in under måndagsförmiddagen efter en längre tids sjukdom, säger hans fästmö Madeleine Halvarsson till Aftonbladet.

Han började på Aftonbladet som redigerare 1969 och var chefredaktör mellan 1987 och 1997, när han lämnade Aftonbladet hade tidningen gått om Expressen i upplaga.

Thorbjörn Larsson var även chefredaktör och ansvarig utgivare på DN, vd på TV4 och styrelseordförande på Expressen.

1995 fick han ta emot Stora Journalistpriset.

Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson beskriver honom som den som räddade tidningen.

– Thorbjörn Larsson är mannen som räddade Aftonbladet. Han tog en rörig och misskött tidning och skapade Nordens största tidning och nyhetssajt. Det går inte att sätta ord på Thorbjörns betydelse för Aftonbladet, för alla oss som fick jobba med honom och för allt han lämnat efter sig. Det är en oerhört tung dag, säger hon till sin egen tidning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies