Gå direkt till textinnehållet

Tholin vann mot Bulletin i tingsrätten

Bulletins delägare och tidigare vd Pontus Tholin får ut sin lön från oktober 2021.

I november stämde Bulletins delägare och tidigare vd Pontus Tholin tidningsbolaget Bulletin AB i Stockholms tingsrätt för utebliven lön i oktober. Enligt stämningsansökan fick Tholin inte sin månadslön om 50 000 kronor den 25 oktober. Vid tillfället arbetade han som skribent på Bulletin, efter att ha varit vd fram till april 2021 och sedan ekonomichef fram till och med september.

I stämningsansökan uppger Tholins juridiska ombud:

”Pontus Tholin har inte blivit uppsagd från sin anställning. Även om företaget skulle anse att han blivit uppsagd från och med november 2021, har uppsägningen inte skett på lagligt sätt. I alla händelser har han rätt till lön för oktober månad.”

Annons Annons

Bulletin har enligt tingsrätten förelagts att lämna skriftligt svaromål, men har inte svarat. Stockholms tingsrätt beslutar därför att meddela tredskodom (dom som avkunnas utan att part som kallats infunnit sig till rättegångsförhandling), och dömer Bulletin att betala ut 36 639 kronor plus ränta till Pontus Tholin som ersättning för den uteblivna lönen.

Journalisten rapporterade i onsdags att en långivare ansökt om att Bulletin AB ska försättas i konkurs, samt förra veckan att det finns minst sex betalningsförelägganden mot Bulletin hos Kronofogden.

Fler avsnitt
Fler videos