Konkursansökan mot Bulletin

2 februari, 2022

En privatperson som lånat ut en miljon kronor till Bulletin ansöker om att bolaget ska försättas i konkurs. UPPDATERAD

I ansökan om konkurs som kom in till Stockholms tingsrätt i måndags 31 januari skriver privatpersonens juridiska ombud att Bulletin AB ”är på obestånd och ska därför försättas i konkurs”.

Begäran grundrar sig på att Bulletin inte reglerat en skuld på en miljon kronor plus ränta. Lånet gjordes i juni, enligt skuldebrevet som är inlämnat till tingsrätten.

Samma dag som konkursansökan lämnades in anmälde Bulletins vd Jannik Svensson enligt Bolagsverket sin avgång ur bolagsstyrelsen, där han varit suppleant.

I konkursansökan mot Bulletin skriver ombudet att det varit svårt att få bolaget delgivet på vanligt sätt eftersom samtliga styrelseledamöter i bolaget är stadigvarande bosatta utanför EU/EES och vd Jannik Svensson har sitt egentliga hem på Åland. Som Journalisten rapporterade i förra veckan finns det minst sex betalningsförelägganden mot tidningen Bulletin hos Kronofogden. Mot bakgrund av detta begär privatpersonen att få genomföra egen delgivning med delgivningsman.

Stockholms tingsrätt har kallat Bulletin AB till konkursförhandling den 14 februari.

Journalisten söker vd Jannik Svensson.

Bulletins ordförande Tino Sanandaji hävdar i ett mejl till Journalisten att konkurskravet är ”senaste rundan” i en infekterad personstrid där vissa personer länge försökt att försätta Bulletin i konkurs.

”Att skicka brev till tingsrätten och kräva företag i konkurs är knappast detsamma som att rätten har dömt att vi har en skuld eller måste gå i konkurs. Bulletin följer lagen, alla skulder som rätten bedömer fogliga betalar vi givetvis, medan vi inte är lika sugna på att betala [...] tveksamma kravbrev”, skriver Sanandaji.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Bullet ons, 2022-02-02 17:39
"Privatperson riktar konkursansökan mot Bulletin" skulle kunnat vara en bättre rubrik som bättre återspeglade vad "grejen" i denna artikel är. Fast journalister gillar väl inte kritik mot dem utan vill endast kritisera eller ställa kritiska frågor till andra? Ibland får man den känslan. De ska granska hela världen men ingen journalist vill svara på befogad kritik mot journalister om den inte framförs från en annan journalist på en publicistklubb eller liknande. Journalister verkar vara för fina för att ta emot och bemöta kritik om de inte får kritiska frågor från andra journalister. Och journalister ställer inte kritiska frågor till andra journalister särskilt ofta. Tidningen Journalisten gör det förstås ibland men annars är det dåligt med journalister som ställer kritiska frågor om andra journalisters artiklar. Fast när det gäller kritik mot en högerkonservativ sajt som Bulletin så hugger journalister snabbt. Tänk om till exempel ETC granskades lika kritiskt av journalister.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies