Gå direkt till textinnehållet

Konkursansökan mot Bulletin

En privatperson som lånat ut en miljon kronor till Bulletin ansöker om att bolaget ska försättas i konkurs. UPPDATERAD

I ansökan om konkurs som kom in till Stockholms tingsrätt i måndags 31 januari skriver privatpersonens juridiska ombud att Bulletin AB ”är på obestånd och ska därför försättas i konkurs”.

Begäran grundrar sig på att Bulletin inte reglerat en skuld på en miljon kronor plus ränta. Lånet gjordes i juni, enligt skuldebrevet som är inlämnat till tingsrätten.

Samma dag som konkursansökan lämnades in anmälde Bulletins vd Jannik Svensson enligt Bolagsverket sin avgång ur bolagsstyrelsen, där han varit suppleant.

I konkursansökan mot Bulletin skriver ombudet att det varit svårt att få bolaget delgivet på vanligt sätt eftersom samtliga styrelseledamöter i bolaget är stadigvarande bosatta utanför EU/EES och vd Jannik Svensson har sitt egentliga hem på Åland. Som Journalisten rapporterade i förra veckan finns det minst sex betalningsförelägganden mot tidningen Bulletin hos Kronofogden. Mot bakgrund av detta begär privatpersonen att få genomföra egen delgivning med delgivningsman.

Stockholms tingsrätt har kallat Bulletin AB till konkursförhandling den 14 februari.

Journalisten söker vd Jannik Svensson.

Bulletins ordförande Tino Sanandaji hävdar i ett mejl till Journalisten att konkurskravet är ”senaste rundan” i en infekterad personstrid där vissa personer länge försökt att försätta Bulletin i konkurs.

”Att skicka brev till tingsrätten och kräva företag i konkurs är knappast detsamma som att rätten har dömt att vi har en skuld eller måste gå i konkurs. Bulletin följer lagen, alla skulder som rätten bedömer fogliga betalar vi givetvis, medan vi inte är lika sugna på att betala […] tveksamma kravbrev”, skriver Sanandaji.

Fler videos
Fler avsnitt