Gå direkt till textinnehållet
Sydsvenskan i Malmö.
Foto: Tor Johnsson

Sydsvenskan ska tryckas tidigare

Sydsvenskan tidigarelägger tryckstarten av papperstidningen från och med 15 maj. Det innebär att en del sena nyheter och matcher inte längre kommer med i pappersupplagan.

Chefredaktör Jonas Kanje säger att en anledning är att förlänga papperstidningens livstid. En annan är att förbättra ekonomin för distributionen som är en stor kostnad i papperstidningsproduktionen.

– Upplagan till Lund kommer att skickas senast klockan 20 och den till Malmö normalt 20.45, säger Jonas Kanje till Journalisten.

I dag skickas tidningen till tryck vid 23-tiden.

Annons Annons

För läsarna kommer det främst att märkas på sportrapporteringen. Det kommer inte längre gå att få med referat och resultat av matcher som startar senare på kvällen, särskilt när det gäller hockeymatcher som normalt inte är klara förrän vid 21.30.

– Det blir en stor förändring och ett nytt sätt att tänka, säger Jonas Kanje. Men vi är väl nästan sist av de stora tidningarna att göra den här förändringen.

Det kommer att bli färre tidningsbud som får längre arbetspass, vilket innebär att  jobben blir mer attraktiva, enligt Jonas Kanje.

– De kommer att ligga nära en heltidstjänst. Färre men bättre arbetstillfällen.

– Det är dyrare att dela ut tidningen per exemplar när upplagan faller, det är enkel matematik. Och vi vill väldigt gärna fortsätta att dela ut tidningen sju dagar i veckan. Det här är ett sätt att förlänga den möjligheten.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos