Gå direkt till textinnehållet

Sydsvenskan minskar antalet ryggar på vardagar

Nu gör Sydsvenskan om sin grundstruktur för papperstidningen. Man går från tre delar till två på vardagarna. På lördagar och söndagar blir det från och med slutet av februari fyra ryggar.

Den 27e februari är det lansering av Sydsvenskans nya pappersutgåva.

– Den största förändringen rent visuellt är att vi går från tre delar till två från måndag till torsdag. Vi har tre delar på fredagar och fyra på lördagar och söndagar, så vi satsar alltså kraftigt på vårt helgmaterial, säger Pia Rehnqvist, Sydsvenskans chefredaktör.

Betyder det här att vi kommer få mindre redaktionellt material totalt under veckan?

– Redan idag, på grund av hur det ser ut i branschen,  så har vi lite annonser i tidningen under början av veckan. Så de tre delarna vi har i dag upplevs med rätta som lite tunna. Men vi ska inte minska det redaktionella materialet utan bara paketera det bättre för läsarna. Vi vet redan att läsarna vill ha mer journalistik på helgerna när man har tid att läsa, säger Pia Rehnqvist.

Vad sparar ni i pengar på det här?

– Den här görs inte av ekonomiska skäl, däremot är vår nya gemensamma redaktion med HD byggd för att matcha den här nya tidningen. Vi är redan bemannade för det här.

Kommer vi få se samma omgörning av Helsingborgs Dagblads pappersutgåva?

– Den byggs enligt samma principer men tidningarna kommer även fortsättningsvis skilja sig mycket åt. Däremot använder vi oss av samma Newspilotinstallation, samma annons-adbase och i viss mån samma material. VI har exempelvis redan en gemensam kultur- och ledarredaktion. 

Fler avsnitt
Fler videos