Gå direkt till textinnehållet

Sydöstran erbjuder prenumeranter handdator

Prenumeranter på Sydöstran erbjuda förutom tidningen även en mindre handdator för att läsa nyheterna trådlöst på internet.

I den nya tidningsprenumerationen ingår både papperstidningen hem i brevlådan och en handdator. Överallt där det finns ett trådlöst nätverk tillgängligt kan man med handdatorn komma till Sydöstrans hemsida på internet.

Anders Hall, chefredaktör och ansvarig utgivare på Sydöstran, tror att detta är framtiden för tidningar i världen och hoppas att på så sätt locka ungdomar att prenumererar på en morgontidning.

– Vi levererar nyheter på papper sedan över hundra år och ska självklart fortsätta göra det, men nu måste vi också ta till oss dagens teknik. Varje år säljer vi närmare 17 000 sidor innehållsrikt papper till våra prenumeranter. På samma sätt kan vi leverera tekniken som våra prenumeranter använder när de läser våra nyheter på nätet. Jag tror att många tidningar kommer att följa i våra spår, med liknande produkter eller med mobiltelefoner med bra webbläsare, säger Anders Hall till Sydöstran.

Fler avsnitt
Fler videos