FOTO: Tomas Ohlsson

Sveriges Radio
kränkte judar

28 september, 2015

GRN-fällning Studio Ett-programledarens fråga om judarnas ansvar för antisemitismen fälls av Granskningsnämnden.

I ett direktsänt inslag som sändes i Sveriges Radios program Studio Ett den 17 februari intervjuades Israels ambassadör Isaac Bachmann. Under intervjun frågade programledaren ambassadören om judarna hade något ansvar för den ökade antisemitismen. Frågeställningen kritiserades hårt, och Sveriges Radio bad om ursäkt för frågan och klippte bort den från sina sändningar på webben, vilket Journalisten berättat om.

Nu har Granskningsnämnden för radio- och TV kommit fram till att inslaget stred mot bestämmelsen om radions särskilda genomslagskraft. Nämnden uppger att programledarens fråga var ”uppenbart kränkande mot judar”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-fällning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies